perjantai 30. syyskuuta 2016

Avaruusjuusto ja tyhmän miehen pitsi

Artesaaniopintojeni ensimmäinen peruskurssi alkaa olla lopuillaan. Huovutuskurssi on sisältänyt useita tekniikkakokeiluita, joista on syntynyt mielenkiintoisia tuotoksia. En osaa päättää, pidänkö enemmän avaruusjuustosta vai huitularavusta. 



Yksityiskohta kokeilusta "kivipinta ja hahtuvalla kuviointi". 



 Ladotaan paksuja kerroksia eri väreissä.


 Pintakokeilu "märkää märälle".


Pinnan alta löytyy yllätys! 



Kiekko juustoa? 


No ei. Jos kaikki kuviot tuntuvat tänään tyhmiltä, voi villaa latoa vain summassa. Ei tarvitse värittää viivojen sisältä. 


Ennen veivausta pistellään villat kiinni neulalla. Valmis avaruusjuusto maistuu salmiakilta ja vadelmalta. 


Tätä kutsutaan ahkeran miehen pitsiksi erotuksena laiskan miehen pitsistä. Jostain syystä ryhmässämme levisi myös nimitys tyhmän miehen pitsi. Sen minä valitsen tekniikakseni varsinaiseen isoon kurssityöhön! Tietysti sen!


Ahkera mies aloittaa latomalla lohifileitä. Yleensä huovuttaessa ollaan kiinnostuneita kutistumisprosentista. Nämä fileet puolestaan tykkäävät kasvaa pituutta. Paljon pituutta. 





Fileistä syntyy lonkeroita. Ja siitä se työstö oikeastaan vasta alkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti