keskiviikko 16. elokuuta 2017

Syyskiireitä

Kesä tuli - sikäli kuin nyt tuli - ja menikin jo. Kiitos kaikille Sepän Puodissa vierailleille! Oli hauska tavata teitä ja projekti oli muutenkin onnistunut ja opettavainen. Huopasaippuoista on tulossa blogitekstiä ennen pitkää ja uusia saippuoita pyörittelen heti, kun taas ehdin. Koulu alkoi pari viikkoa sitten - eikun siis viikko sitten! Homma alkoi pyöriä välittömästi sellaista vauhtia, että ainakin parin viikon edestä on asioita hoidettu ja suunnitelmia viety eteenpäin. 

Sain alkukesästä uuden saumurin ja vähän myöhemmin sähköpöydän kotiin. Näiden innoittamana täydensin sekä omaa että Tinttanan vaatevarastoa ja pyöräytin muun muassa viitisenkymmentä hernepussia tilkkuvarastoa siivotessani. Kuinka ihanaa olikaan ommella hyvällä työpöydällä ilman työtuntien laskemista! 


 Tinttana valitsi itse kankaat, mutta lopputulos lojuu kaapissa odottamassa lopullista hyväksyntää. Onneksi on kasvunvaraa.

Ommellisen avajaisista tarttui mukaan muun muassa vuoristorata-kangasta, josta ei tullutkaan legginsejä, kun alkoikin mekottaa. 


Viime viikon tiistaina loma loppui kuin seinään ja sekin tuntui taas ihan mukavalta. Suunniteltiin Suomen käsityön museolle Low budget -työpajoja ja syvennyttiin samalla muutamiin uusiin tekniikoihin. Tällä viikolla olen hakenut inspiraatiota keskiaikaisista kuvioinneista: nyt on uusi huopainen kännykkäpussi luonnospaperilla ja viikon päästä lauantaina myynnissä Toivolan Vanhan Pihan Hansapiha-tapahtumassa. Tänään käynnistettiin Kankaan Luovalla Kampuksella kollegoiden kanssa Kankaan pienen käsityöpuodin toiminta ja ensi viikolla aukeaa Sepän Yrityspaja, missä on myös Virokannas-tuotteita myytävänä. Siinä sivussa on suunniteltu syksyn työssäoppimisjaksoa ja joulun alla tehtävää näyttötutkinon toista osaa. Joulumarkkinoille on tarkoitus saada villahuiveja ja huopasäilyttimiä. Harrastuksen vuoksi on koululla kangaspuissa tulossa räsykuteisia pannunalusia. Joku päivä värjäsin vähän kangastakin. 



Ja kyllä, kyllä olen tavannut viikon aikana myös perhettäni, käynyt hierojalla, kampaajalla, lapseni kanssa pihalla ja kaverisynttäreillä, puolisoni kanssa ulkona syömässä, raivannut ja siivonnut ikkunaremontin keskellä ja lukenut kirjaa. Ja nukkunut öisin ja pessyt pyykkiä. Vuorokaudessa on kuitenkin aika monta tuntia, kun tarkkaan laskee. Mutta nyt iltapalalle - huomenna on ihan oikea työpäivä vaihteeksi opetushommissa. 

2 kommenttia: